Si vols conéixer més sobre Enfila't pots donar-li una ullada al nostre instagram!
 

Crispetes i escalada Vol.2

Documentales sobre escalada

Crispetes i escalada Vol.2

 Continuem amb el segon volum del recull de material audiovisual perquè els gaudiu en aquests dies de pluja de final d’estiu.
Aquest cop, us portem una selecció variada, on teniu tant fanatisme en roca com documentals que tracten de temes socials relacionats amb l’escalada.
Esperem que us agradi!

LIGHT

Un documental que tracta dels desordres alimentaris relacionats amb el món de l’escalada, que tants anys han estat amagats en aquest esport.
Dóna una visió real i crua dels problemes d’alimentació que hi ha entorn a l’escalada.
Trobem els testimonis en primera persona d’Emily Harrington, Angie Payne, Andrea Szekely i Kia Lightner.

THE FANATIC SEARCH 2

Genial documental on es narra l’evolució de l’escalada femenina durant els anys.
Podem trobar-hi des d’escalada esportiva, l’escalada de llargs, el boulder i maternitat en l’escalada, amb escaladores com Lynn Hill, Nina Caprez, Brook Roboutou, o Berta Martín.
Un gran film per endinsar-nos en el món de l’escalada femení en totes les disciplines.

ROTPUNKTS EN EL NORTE

Gravat als anys 90, es respira el fanatisme d’escalada esportiva en estat pur. En ell, surten els grans escaladors bascos Iker i Eneko Pou, i altres companys escalant vies d’esportiva en el País Basc. Posterior al vídeo, Iker Pou va ser la el segon escalador en repetir la mítica via Action Direct (9a).
És el primer vídeo d’escalada esportiva a Espanya, una joia!

THE PATHAN PROJECT

Els escaladors Nicolas Favresse, Jean-Louis Wertz, Mathieu Maynadier i Carlitos Molina realitzen una expedició. L’objectiu de la qual es explorar Big-Walls al Valle Thagas, una vall inexplorada de Pakistan. Intentar ascendir dos sis-mils verges: Pathan Peak i el Pathani Peack.

THE DAWN WALL

Un clàssic de les pel·lícules d’escalada en grans parets.
Tommy Caldwell juntament amb Kevin Jorgeson realitzen el primer ascens en lliure de la via The Dawn Wall, a El Capitán, Yosemite; una de les parets més difícils del món.
Un documental emotiu, que mostra la superació personal i física en la paret, i la solidaritat entre la cordada.

Està disponible gratuïtament a Netflix.

CARA NORTE

Pel·lícula que narra l’expedició alpina de dos militars bàrbars, Toni Kruz i Andi Hinterstoisser a la cara nord de l’Eiger. L’expedició va ser realitzada l’any 1936. Un excepcional film on podem veure les dificultats d’un dels ascensos més perillosos i amb més dificultat en els Alps Bernesos de Suïssa.

Homo Montserratinus

Un documental de casa. Ens mostra el passat, present i futur de l’escalada tradicional, esportiva i clàssica a les muntanyes de Montserrat.
Els diferents participants (escaladors de totes les èpoques i estils a Montserrat) donen la seva opinió i debaten els valors de l’escalada en totes les seves modalitats.
En aquest documental podrem descobrir els pioners catalans en escalada.

El podeu veure a https://www.youtube.com/watch?v=D2pHrxYZffY&t=290s

SADERNES, CADA PIEDRA UNA HISTORIA

Aquest film ens mostra l’escola d’escalada de Sadernes, a la província de Girona.
Podrem veure els diferents sectors que componen Sadernes i la diferència entre estils d’escalada de la mà de diversos escaladors catalans, i escaladors de renom com poden ser Patxi Usobiaga i Ramón Julián.
Un documental on podrem gaudir d’aquest espectacular lloc, el seu riu, la seva escalada i que ens ajudarà a entendre la importància de respectar la naturalesa perquè tots la puguem gaudir.

VALLEY UPRISING

Un imprescindible si volem conèixer els inicis de l’escalada a la vall de Yosemite.
Podrem veure des de l’estil de vida dels escaladors a Yosemite en el Camp 4, la rivalitat entre ells, els ascensos que es van realitzar en aquella època, i l’evolució de l’escalada.
En aquest film podrem veure uns dels escaladors més importants a la història de l’escalada com Dean Potter, Lynn HIll, Jim Birdwell, Warren Harding, Alex Honnol, Yvon Chouinard, entre d’altres.
Un clàssic dels clàssics!

Es pot veure gratuïtament a RedBullTV

ENCORDADES

Documental protagonitzat per alpinistes i escaladores catalanes de diferents èpoques.
Ens mostra l’evolució històrica de l’escalada i l’alpinisme, des dels anys 40 fins a l’actualitat, i la seva lluita tant física com personal per arribar als seus objectius i èxits.
Ens podrem endinsar a la visió de la dona en l’esport des del seu punt de vista en primera persona a mà de les protagonistes.

Podeu veure el documental complet a https://www.ccma.cat/tv3/alacarta/temps-aventura/encordades/video/4130570/

STONE LOCALS

Podrem conèixer una visió de l’escalada menys esportiva i més com un estil de vida a la mà de les 5 històries dels protagonistes.
Amb l’actual “boom” d’aquest esport i les infraestructures que s’han realitzat per poder practicar-lo en rocòdroms. Aquest film ens mostra la pura essència de la roca i l’estil de vida que implica aquesta disciplina.
Ens mostra la vida d’aquests esportistes, l’estil de vida que han adoptat amb les seves famílies. Un estil de vida entorn a l’escalada i una visió molt personal i pròxima dels seus èxits i fracassos esportius.

PROHIBIDO ESCALAR

PROHIBIDO ESCALAR

Un documental on es parla de la polèmica actual i futura de regulació, tancament o restriccions de sectors imposades arreu d’Espanya.
Aquest documental realitzat per l’associació Escalada Sostenible, posa sobre la taula les diferents mesures que s’han pres. Convidant a la conversa col·lectiva per reflexionar i arribar acords per tal de conviure i conservar el patrimoni d’escalada.

FREE SOLO

Meravellós documental on ens mostra la història de Alex Honnold en realitzar la primera ascensió sense corda a la via Freerider (7c+) a El Capitan, Yosemite.
Podrem veure de forma íntima i personal qui és Honnold, com es prepara per realitzar les escalades en solo integral. Quina és la seva percepció de la por, i la seva ascensió a la via en menys de 4 hores.
Una gran pel·lícula que us farà suar les mans!

Es pot veure gratuïtament a Disney+, o llogar-la a Amazon Prime.

BURDEN OF DREAMS V17

I un vídeo curt, però que és història de l’escalada en bloc!
El primer bloc de 9a (v17) del món, realitzar per Nalle Hukkataival. De moment, no ha estat repetit per cap dels bloquers més importants del món.

Si arrel de veure aquest documentals t’interessa descobrir l’escalada en bloc a Catalunya, contactan’s a https://www.enfilat.com/contacte-2/

Podeu trobar més informació sobre aquest bosc i els seus blocs a bleau.info i a www.tl2b.com0
    0
    Cistella / Carrito
    La teva cistella està buida / El carrito esta vacíoTornar a tenda / Volver a la tienda