Si vols conéixer més sobre Enfila't pots donar-li una ullada al nostre instagram!
 

Llibres d’escalada per Enfila’t (volum I)

Llibres d’escalada per Enfila’t (volum I)

 S’acosta la diada de Sant Jordi, el millor moment per regalar cultura i diversió en forma de llibre. Des d’Enfila’t, vam demanar als nostres seguidors que ens recomanessin llibres relacionats amb l’escalada, la natura i l’educació.


Així doncs, en aquest primer volum, us presentem els 10 millors llibres recomanats de la categoria d’escalada. Llibres que aporten valor i coneixement. Esperem que gaudiu amb aquestes propostes.

Guerreros de la roca, entrenamiento mental para escaladores

Autor: Arno Ilgner

Guerreros de la roca, és i ha estat uns dels llibres més coneguts pel que fa l’entrenament mental. En aquest  manual, Arno Ilgner ens parla de l’ego, dels bloquejos mentals, de com afrontar els reptes i convertir-nos en una millor versió de nosaltres mateixos. Amb més poder personal i ampliant la nostra zona de confort. És un llibre ple de filosofia i d’exercicis mentals per millorar a gairebé qualsevol esport que exigeixi de control mental.  

En definitiva, aquest manual ens ofereix un programa revolucionari. Pensat per a aquells escaladors que vulguin millorar-ne el rendiment gaudint cada cop més de l’escalada.

D’aquest mateix autor, també us recomanem el llibre Lecciones exprés para guerreros de la roca. Amb un enfocament molt més pràctic que l’anterior. És ideal per complementar-ho, ja que permet interioritzar el missatge de Guerreros de la roca d’una forma pràctica i tangible.

Llibres d'escalada

Escalada: iniciación, placer y progresión

Autor: Arnaud Petit

L’autor del llibre, Arnaud Petit és escalador professional i guia d´alta muntanya. En aquest nutritiu manual ens descriu les eines necessàries per escalar amb seguretat, per progressar físicament i tècnicament. Però sobretot per enfortir el múscul més important, la ment.

És un llibre molt recomanat per a principiants. De fàcil lectura i acompanyat d’ il·lustracions molt pràctiques per entendre cada pas i cada maniobra. Ens proporciona programacions d’entrenament i dietes. Ens parla de superar els límits, de la importància de no lesionar-se, i d’escoltar el teu cos i conèixer-te com la millor eina de progressió. Aprofundeix la caiguda i la por, explicant minuciosament les tècniques per caure i assegurar correctament.

El final de l’obra està ple de testimonis d’escaladors/res representatius i inspiradors:  Alex Honnold,  Josune Bereziartu, Adam Ondra, Angela Eiter, entre molts d’altres.

Actitud, el arte de escalar

Autor: Juan José Andújar Carsí.

Inspirat per les arts marcials, Juan José Andújar Carsí, més conegut com a Hippie. Ens proposa un entrenament global, basat en l’equilibri del trinomi ment, força i tècnica.

Aquest llibre aposta pel desaprenentatge i la reeducació necessària pel creixement interior a través de jocs, de l’exploració personal i de tècniques de concentració i respiració. A més de l’habitual entrenament de força. Així doncs, gràcies al millor coneixement personal, s’obtindrà una millora del rendiment i del gaudir amb l’escalada.

Entrenamiento de escalada basado en la evidencia científica

Autor: Sergio Consuegra.

En aquest llibre, Sergio Consuegra analitza les necessitats esportives des del punt de vista de les ciències de l’exercici per ensenyar al lector a desenvolupar un entrenament d’escalada basat en l’evidència. Un llibre de fàcil lectura amb molts exemples i analogies amb altres esports i activitats físiques.

Llibres d'escalada

El llibre es divideix en tres parts. La primera part, tracta de comprendre l’entrenament, a través de les bases anatòmiques, fisiològiques i biomecàniques. En la segona part, ens explica els mètodes d’entrenament que s’han estudiat i els efectes que produeixen sobre l’organisme. I finalment, en la tercera part, un cop enteses totes les peces del puzle, ens ensenya com unir-les i integrar-les per a ser capaços de dissenyar i planificar un entrenament amb un sentit i ordre fisiològic per poder seguir millorant.

En definitiva, el propòsit del llibre és aprendre a entrenar i a saber com funciona el teu cos. Entrenant respectant-te, per no lesionar-te,  per evitar els estancaments i les frustracions , i sobretot, per no entrenar imitant als altres.

Down. The Complete Descent Manual for Climbers, Alpinists and Mountaineers

Autor: Andy Kirkpatrick

El propòsit d’aquest llibre és crear una única font amb totes les tècniques existents de descens. Tant les més tradicionals i ben establertes, ideals per a escaladors novells, com les tècniques  més innovadores. D’alt valor per a escaladors experimentats i professionals.

És com una enciclopèdia, amb més de 300 il·lustracions. Un treball fet amb amor i molt important i oportú per a una comunitat que perd masses escaladors per accidents de ràpel. Només hi ha disponible la seva versió en anglès.

Llibres d'escalada

Escalantes. Escalada desde el feminismo, narrativas y experiencias

Autora: María Francisca Mas Riera

Aquest llibre ens convida a la reflexió sobre què és l’escalada que ens envolta. Un recull d’estudis, de narratives i d’experiències, caracteritzats principalment per incloure una perspectiva de gènere i feminista. Mitjançant aquest llibre es pretén desconstruir la idea de què la comunitat d’escalada és un lloc idíl·lic. Ja que aquest és un espai més de socialització on les jerarquies socials i els rols de gènere es segueixen i seguiran reproduint si no els tractem.

Llibres d'escalada

És d’una lectura fàcil i amena, ja que es va intercalant tot el que es proposa des de la crítica feminista. Amb les intervencions dels testimonis de 20 escaladores que ens relaten les seves vivències. Es tracten diferents temes com la violència, el conflicte d’identitat, la maternitat, entre molts d’altres.  

Creiem que és un recurs molt potent a nivell pedagògic per a la comunitat escaladora i esperem que sigui un precedent per qüestionar i millorar tot el que es planteja en aquest llibre.

Aúpa Pou, una vida encordados

Autors: Eneko e Iker Pou.

Aquest és el primer llibre d‘Eneko i Iker Pou. Una feina que desgrana la vida dels germans alabesos des de la seva tendra infància fins als nostres dies.

Ens relaten com va canviar la seva vida l’any 2000. Quan van decidir que la seva passió, la muntanya, també seria la seva forma de vida. En aquesta decisió va tenir molt a veure la repetició per part d’Iker de “Acción Directa”, en aquell moment, la via d’escalada esportiva més famosa i difícil del món. O l’expedició d’Eneko a l’Annapurna, on va estar a punt de perdre la vida; també el projecte “7 Paredes 7 Continentes”. Una aventura de cinc anys de durada en què van recórrer el món mentre escalaven parets.

Avui en dia, són reconeguts sens dubte com una de les millors cordades del món. Un equip pioner que ha seguit fidel a la tradició de l’alpinisme i ha obert rutes per tot el planeta. La polivalència, la dificultat, l’estil i l’exploració són les seves senyes d’identitat, i per això han rebut nombrosos reconeixements tant dins com fora de les nostres fronteres.

Llibres d'escalada

Éramos inmortales

Autor: Maurizio Zanolla (Manolo)

Maurizio Zanolla, conegut com a Manolo, és l’escalador de sol integral més cèlebre d’Itàlia. Pioner de l’escalada lliure, inconformista, carismàtic i transgressor. El seu llegat i la seva actitud l’han convertit en una llegenda de l’escalada.

Llibres d'escalada

En el seu llibre, Éramos inmortales, ens revela les seves vivències entre els anys 70 i 80. Ens explica de manera sensible, amb humanitat i humor, com va optar per mesurar-se contra les parets de roca. Alliberant-se de tot, escalant sense corda, impulsat per la convicció que la qualitat del viatge és més important que la meta, i que cada objectiu ha de portar implícit una forma de compromís.

No obstant, aquest relat no és una selecció d’escalades ni de les vies més difícils. Sinó una mostra de les experiències més significatives, més intenses i més commovedores d’una vida a la recerca de l’equilibri, quan la vida penja d’un fil i realment semblaven immortals.

Free climber. Una vida en el mundo vertical.

Autors/Autores:  Lynn Hill, Greg Child.
Traducció de Pedro Chapa Huidobro.

Aquest entranyable llibre és la biografia genuïna i captivadora d’una de les esportistes més grans de tots els temps, la nostra estimada Lynn Hill.

A Free Climber, Lynn descriu la seva famosa ascensió. La primera ascensió en lliure de la via clàssica “The Nose”, i ens desvetlla com va aconseguir la força i el coratge que li van permetre superar aquesta i moltes altres situacions extremes en la seva vida. En aquesta obra, Lynn també ens explica la seva miraculosa recuperació després d’una caiguda des de 22 metres. Així com l’època en què va dominar les proves de la Copa del Món a Europa i la posterior recerca de nous reptes en remotes serralades. 

També ens descriu la seva amistat amb algunes de les personalitats més pintoresques del món de l’escalada. Alhora que reflexiona sobre les tragèdies i els triomfs d’una existència viscuda amb plenitud i audàcia.

Llibres d'escalada

Paranoias Vertikales

Autor: Xavi Mountain

Llibres d'escalada

Per últim, us proposem una tipologia diferent. Es tracta d’un còmic escrit per l’escalador Xavi Mountain, en el qual recull un munt d’anècdotes inspirades sempre en el món de l’escalada.

L’art dels seus dibuixos es combina amb molt d’humor. Xavi Mountain ens transporta a través de les seves vinyetes a situacions fanàtiques. Des de les més quotidianes a les més extremes d’aquest meravellós esport. En qualsevol cas, la diversió està assegurada.

Si arrel de llegir aquest article t’interessa descobrir l’escalada:0
    0
    Cistella / Carrito
    La teva cistella està buida / El carrito esta vacíoTornar a tenda / Volver a la tienda