Si vols conéixer més sobre Enfila't pots donar-li una ullada al nostre instagram!
 

Crispetes i escalada Vol.1

Fontainebleau
Películes de Fontainebleau

Crispetes i escalada Vol.1

Encetem una serie d’articles amb tot aquell material audiovisual que trobem interessant, sobre indrets especials i els seus protagonistes. Prepareu crispetes, i a disfrutar d’un cap de setmana de pluja amb la millor arenisca!

Fontainebleau

Podem afirmar que aquest bosc és La Meca de l’escalada en bloc, i amb raó: Més de 140 anys d’història i bressol del sistema de graduació que la majoria utilitzem avui dia. Hi trobem uns 250 sectors i més de 33.000 línies censades, fent-ne la zona de bloc més desenvolupada del planeta. En aquest article us deixem una petita selecció de vídeos i documentals histórics sobre aquest màgic bosc.

BLEAU

Bleau és un documental sobre el bosc i els seus escaladors locals, els bleausards. Aquests, ens mostren la seva visió personal sobre aquest màgic indret i les seves peculiaritats.

L’appel des cîmes

Extret d’imatges d’un documental de 1946 sobre l’alpinisme de post-guerra. Hi apareix el gran alpinista Pierre Allain, inventor dels peus de gat i dels descensors, entre d’altres. tot un referent pels bleausards, que l’anomenaven respectuosament: “La puríssima llum de la roca”.

HTTP.BLOC

Un altre pel·lícula que va inspirar l’escalada en bloc a Europa a principis dels 2000. Http.bloc va replantejar els videos d’escalada adoptant l’estil dels videos d’skate de l’època.

section montagne de l’us ivry en 1957

La següent pel·lícula, del 1957, és un recull d’imatges d’un grup excursionista parisenc. Com a preparació pels Alps, s’hi mostra la seva vida familiar al bosc i els seus entrenaments de cap de setmana.

the real thing

 La primera pel·lícula d’escalada dedicada al bloc com a finalitat en si. Ens mostra les aventures d’en Jerry Moffatt i en Ben Moon a Fontainebleau, amb estrelles convidades de la talla de Marc Le Menestrel o Kurt Albert.

BLEAU SUPER 8

Recull d’imatges de Philippe Le Denmat, gran especialista de plaques verticals i slabs, escalant amb els seus amics. Filmades en Super 8 durant els any 80 i 90.

Si arrel de veure aquest documentals t’interessa descobrir l’escalada en bloc a Catalunya, contactan’s a https://www.enfilat.com/contacte-2/

Podeu trobar més informació sobre aquest bosc i els seus blocs a bleau.info i a www.tl2b.com0
    0
    Cistella / Carrito
    La teva cistella està buida / El carrito esta vacíoTornar a tenda / Volver a la tienda