Si vols conéixer més sobre Enfila't pots donar-li una ullada al nostre instagram!
 

Stolbisme

LA CULTURA DEL FREE SOLO A SIBÈRIA
Stolbisme

Stolbisme

Stolby és una reserva natural a cavall entre l’altiplà central siberià i les muntanyes Saian. Molt propera a la ciutat de Krasnoyarsk. Aquesta reserva ha acollit a siberians que han desenvolupat un moviment únic.  Al voltant de les agulles de sienita que habiten la reserva, neix un moviment amb les seves pròpies tradicions i folklore peculiar.

Música, poesia, disfresses, circ, contaires, humor, consciència social i mediambiental . Tot això orbitant una manera d’entendre l’escalada, el free-solo o escalada sense corda. Tots aquests elements conformen aquesta arriscada subcultura local coneguda com a Stolbisme

Una mica d’història: 

La província de Yenisei va ser durant molt de temps un indret d’exili pels combatents contra l’autocràcia tsarista. La llunyania de les agulles va fer-ne un lloc ideal per les reunions ilegals del jovent de mentalitat revolucionaria

A finals del segle XIX van començar a aparèixer inscripcions antigovernamentals a les roques. I amb elles els primers enfrontaments amb la polícia i els cosacs. També van arribar les detencions i la crema de cabanes d’escaladors. D’aquí que alguns grups les reconstruïssin a d’alt dels pilars).

Stolbisme
Stolbisme

LLIBERTAT

Va ser llavors el 1899, que va aparèixer la pintada més famosa i representativa de l’esperit Stolbista.

A dia d’avui és la única pintada que es restaura regularment pel que simbolitza per aquest moviment. Els Stolbistes van patir la repressió durant el tsarisme, però també durant els anys 70 i 80 de l’era soviètica. Aquestes dos dècades van estar marcades per la pèrdua de moltes tradicions. La crema de cabanes, la desintegració de molts clans, i la creixent fusió de l’stolbisme amb escalada esportiva. Però alhora es va fer evident la vitalitat i resistència d’aquest moviment, al estar inherentment lligat a l’imaginari i orgull col·lectius de la ciutat de Krasnoyarsk.

L’esperit Stolbista:

Com a fills de la natura, els stolbistes són directes a l’hora d’emprendre accions, el que de vegades els posa en situacions estùpides i perilloses. La línia que divideix la broma de l’estupidesa no sempre és revelada, ja que el peculiar humor dels stolbistes balla entre aquests dos elements. La diversió entre la vida i la mort vol revelar l’ànima russa original, que s’amaga en la realitat ordinària del món civilitzat.

Aquesta actitud especial es genera no només per la consciència de la proximitat de la natura, sinó també per la seva organització en un sol organisme.

Aquest sentiment d’unitat, una atmòsfera d’igualtat, llibertat i festivitat es reflexa en totes les seves formes d’expressió de la seva cultura. On es reivindica la figura del bufó, atrevint-se, posant, impactant, teatralitzant. Però sobretot rient-se d’un mateix amb una força particular, orientada constantment cap a l’espectador.

Stolbisme
Stolbisme
Stolbisme

Des del punt de vista del propòsit ritual, en l’Stolbisme, no es manifesta el principi de sacrifici. Sinó el desig de la transformació de l’esperit, on la mort pren el lloc d’una barrera a un món  misteriós. L’stolbista, equilibrant-se sobre aquest obstacle, contempla la imatge a banda i banda, meditant així per enfortir el seu esperit. Això atorga als pilars el caràcter d’indret esotèric.

 

La totalitat de les imatges pertany a www.stolby.ru / @stolby.ru0
    0
    Cistella / Carrito
    La teva cistella està buida / El carrito esta vacíoTornar a tenda / Volver a la tienda